Νίκος Παπαναστάσης: Δραματικές οι επιπτώσεις για τον λαό από το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Στο βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στα ευρωατλαντικά σχέδια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1».

Όπως τόνισε, η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης, αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο στους σχεδιασμούς, καθώς, μετά την απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ για ενίσχυση της στρατιωτικής ισχύς της Ουκρανίας, συμφωνήθηκε η εκπαίδευση από χώρες της ΕΕ μέχρι 15.000 στελεχών των ουκρανικών δυνάμεων.

Η Ελλάδα, σημείωσε ο Ν. Παπαναστάσης, φαίνεται πώς έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει Ουκρανούς κομάντος σε τρία σημεία της χώρας. Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει, υπογράμμισε, ότι μετά την αποστολή οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, βαθαίνει η ενεργός συμμετοχή στον πόλεμο.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η εμπλοκή της χώρας στο ΝΑΤΟ είναι επιλογή όλων των κυβερνήσεων που προσδένουν τη χώρα με δραματικές επιπτώσεις για τον λαό, ο οποίος δεν έχει κερδίσει τίποτα θετικό από την εμπλοκή.

Αντίθετα, απέναντι στην άμεση αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Ελλάδας από την Τουρκία, το μόνο που λένε οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι «βρείτε τα».

Την ίδια ώρα, υπενθύμισε ότι έφυγαν άρματα και πυρομαχικά από τα νησιά του Αιγαίου και πήγαν στην Ουκρανία, δηλαδή από κρίσιμες περιοχές για την ελληνική άμυνα, επειδή υπάρχει απαίτηση του ΝΑΤΟ, κάτι που συνεπάγεται μείωση ισχύος.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...