Το ΚΚΕ καταψήφισε τη συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ

ΚΚΕ Συγκέντρωση στο Σύνταγμα- Στρατιώτες

Το ΚΚΕ καταψήφισε τη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ για την «Προμήθεια Εξοπλισμού και Υπηρεσιών Άμυνας» και ζήτησε να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση της Βουλής που αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης τόνισε ότι είναι μια συμφωνία με ένα κράτος που επί 53 χρόνια κατέχει παλαιστινιακά εδάφη, φυλακίζει και δολοφονεί ακόμα και παιδιά, ετοιμάζεται να προσαρτήσει παλαιστινιακή γη και έχει τα όπλα του στραμμένα σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Έκανε λόγο για «μεγάλο θράσος» της κυβέρνησης της ΝΔ να εμφανίζει το ισραηλινό κράτος-δολοφόνο σαν θεματοφύλακα του Διεθνούς Δικαίου και πρόσθεσε ότι από τη στρατηγική συνεργασίας των δύο χωρών πανηγυρίζουν τα μονοπώλια, ενώ Τουρκία και Ισραήλ διαμορφώνουν προϋποθέσεις επαναπροσέγγισης. Μίλησε, επίσης, για υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που καταψηφίζει τη συμφωνία που ως κυβέρνηση καθόρισε.

Θ. Παφίλης: «Στίγμα» της εξωτερικής πολιτικής

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης χαρακτήρισε τη συμφωνία με το κράτος -δολοφόνο του Παλαιστινιακού λαού ως «στίγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας». Επισήμανε ότι επιχειρείται να σβηστεί από τη μνήμη του ελληνικού λαού που αγωνίζεται και έχει στοχοποιήσει την πολιτική του Ισραήλ, ότι είναι δύναμη κατοχής, δολοφονεί γυναικόπαιδα και βομβαρδίζει χώρες.

Σχολιάζοντας τα κυβερνητικά επιχειρήματα ανέφερε ότι η συνεργασία με το Ισραήλ δεν βοηθάει την Ελλάδα στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Όπως είπε, όταν υπεγράφη η συμφωνία για τον «East Med» την επόμενη μέρα υπεγράφη το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης και πως ενώ Κύπρος και Ισραήλ έχουν προχωρήσει στην οριοθέτηση ΑΟΖ, το τουρκικό «Γιαβούζ» κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τόνισε ότι τα περί αναχαίτισης της τουρκικής επιθετικότητας είναι ανοιχτή κοροϊδία προς το λαό, σημείωσε ότι γίνονται μεγάλα παζάρια στην περιοχή και ότι οι συμμαχίες είναι προσωρινές και τα στρατόπεδα αλλάζουν.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...