Νίκος Παπαναστάσης: Το μόνο ανάχωμα στην αντιλαϊκή πολιτική είναι το ΚΚΕ

Το μόνο ανάχωμα στην αντιλαϊκή πολιτική είναι το ΚΚΕ. Θα είναι η μόνη αντιπολίτευση την επομένη των εκλογών, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπαναστάσης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, μιλώντας στην «ΕΡΤΝews» το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μάη.

Για την οικονομία, τόνισε πως η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τ’ άλλα αστικά κόμματα έχει ταξικό πρόσημο, σε βάρος του λαού και υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Έφερε ως παράδειγμα τις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο, που φέτος μοίρασαν πρωτόγνωρα μερίσματα από το 2000 και μετά. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τη φορολογία τους από το 15 στο 10% και η κυβέρνηση της ΝΔ από το 10 στο 5%. 

Οι περίφημες επενδύσεις, σημείωσε, προϋποθέτουν ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, καταργημένες ΣΣΕ και τσακισμένους μισθούς, ενώ οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, είναι με μισθούς πείνας και  σκληρούς και απάνθρωπους εργασιακούς όρους, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, τον τουρισμό. Όπως τόνισε, πέρσι στον τουρισμό, υπήρχαν 60 χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας, γιατί οι όροι είναι απάνθρωποι, αλλά και γιατί οι εργοδότες προτίμησαν να έχουν κενές θέσεις, παρά να δώσουν καλύτερους μισθούς στους εργαζόμενους. 

Για το Ταμείο Ανάκαμψης σημείωσε ότι όλα τα κόμματα πίνουν νερό στο όνομά του, δεν λένε, όμως, ότι για τα 33 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στην Ελλάδα οι όροι αποπληρωμής τους είναι σκληροί με τον λαό να κληθεί να πληρώσει το τίμημα με νέα αντιλαϊκά μέτρα και προαπαιτούμενα.

Μάλιστα, η κυβέρνηση της ΝΔ λέει ψέμματα ότι αυτό το δάνειο θ’ αποπληρωθεί από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, γιατί τέτοιος δεν υπάρχει, σημείωσε και συμπλήρωσε, ότι θα αποπληρωθεί από  τελωνειακούς δασμούς, ποσοστά του ΦΠΑ κ.α., γι’ αυτό, υπογράμμισε, και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αποδέχεται την κατάργηση του ΦΠΑ ούτε στα είδη πλατιάς κατανάλωσης ούτε στα καύσιμα και την Ενέργεια, όπως είχε προτείνει το ΚΚΕ.

Ο Ν. Παπαναστάσης αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, καταγγέλλοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότησή του σε βάρος της υγείας του λαού. 

Τόνισε ότι όλες οι κυβερνήσεις δεν στελέχωσαν και δεν χρηματοδότησαν επαρκώς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όχι τυχαία, αλλά γιατί αυτή είναι η πολιτική τους, για να φέρουν τις Συμπράξεις με τους ιδιώτες (ΣΔΙΤ). Αυτό είναι το «νέο ΕΣΥ» της ΝΔ, σημείωσε και πρόσθεσε, πως την ίδια λογική έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν λέει ότι ο ρόλος του ιδιώτη στην Υγεία είναι συμπληρωματικός, επιφέροντας ουσιαστικά ένα ρήγμα στη Δημόσια Υγεία και ανοίγοντας το δρόμο στους ιδιώτες.  

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε όλους εκείνους που πλαισιώνουν την προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, δηλώνοντας ότι για πρώτη φορά ψηφίζουν το ΚΚΕ, εγκαταλείποντας τα αστικά κόμματα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...