Νομοσχέδιο για επενδύσεις: Μπαράζ προκλητικών προνομίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους

Στην απελευθέρωση των επενδύσεων από χρονοβόρες διαδικασίες για το κεφάλαιο αποσκοπεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις και δημιουργία πλαισίου για τις εταιρείες τεχνοβλαστούς», όπως τόνισε στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Όπως σημείωσε, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ένα μπαράζ προνομίων για τους μονοπωλιακούς ομίλους, που πατάνε πάνω σε όλα τα αντίστοιχα πεπραγμένα προηγούμενων κυβερνήσεων, με προκλητικά κίνητρα, φοροαπαλλαγές, κρατικές ενισχύσεις, αλλαγές σε συντελεστές δόμησης κ.ά.

Όλα όσα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο έχουν στόχο την εξασφαλισμένη κερδοφορία των επενδυτών εις βάρος των λαϊκών αναγκών, υπογράμμισε η Δ. Μανωλάκου, αναδεικνύοντας την υποκρισία πίσω από την προστασία δασών και αιγιαλών, καθώς όλα υποτάσσονται στο κέρδος του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, τα προνόμια αυτά συνεπάγονται κλιμάκωση αντιλαϊκών προαπαιτούμενων.

Το νομοσχέδιο αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης όπου τα λαϊκά στρώματα θα βιώνουν τις συνέπειες των επενδύσεων που θα καταστρέφουν το περιβάλλον και θα επιδεινώνουν τη ζωή τους, με ανεργία, συμπιεσμένους μισθούς και δικαιώματα, τόνισε. Για τους παραπάνω λόγους το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...