Νομοσχέδιο για «κόκκινα» δάνεια: Θωρακίζονται οι τράπεζες και τα κοράκια

Θωρακίζονται οι τράπεζες και τα κοράκια με το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια και το πρόγραμμα Ηρακλής 3» τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Σημείωσε πως το νομοσχέδιο δεν είναι για την προστασία των δανειοληπτών που βασανίζονται από τα χρέη λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων. Οπως είπε δεν πρόκειται να σταματήσει το πογκρόμ των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και πως το νομοσχέδιο παρέχει εγγυήσεις στις τράπεζες για ελεγχόμενη χρεοκοπία, προστίθενται άλλα 2 δισ. ευρώ στα 18 δισ. ευρώ των προηγούμενων δύο προγραμμάτων «Ηρακλής».

Για την δυνατότητα επαναγοράς του σπιτιού έπειτα από 12χρονη μίσθωση η Μαρία Κονηνάκα αναρωτήθηκε πόσοι θα μπορούν να εξαγοράσουν το σπίτι τους όταν το εισόδημά τους είναι τσακισμένο από τη φοροληστεία και την ακρίβεια.

Χαρακτήρισε πρόκληση την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανισθεί ότι είναι κατά των πλειστηριασμών όταν ως κυβέρνηση έδωσε τα «κόκκινα» δάνεια στα Funds και τα προίκισε με τα εργαλεία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και του ιδιώνυμου αδικήματος κατά όσων αγωνίζονται για να χάσουν λαϊκές οικογένειες τα σπίτια τους. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...