Νομοσχέδιο υπουργείου Εσωτερικών: Αναβαθμίζει την ικανότητα του κράτους να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών εκσυγχρονίζει τα όπλα του αστικού συστήματος και την αποτελεσματικότητά του στην εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

Όπως σημείωσε, το νομοσχέδιο, σε συνέχεια προηγούμενων κυβερνητικών πρωτοβουλιών, προσαρμόζει και αναβαθμίζει την ικανότητα του κράτους να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, την ώρα όμως που είναι ανίκανο να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.

Αντίθετα, είναι ένα κράτος ικανότατο να καταστέλλει τους αγώνες των εργαζομένων όπως έγινε χθες στο υπουργείο Εργασίας, με τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους στον Τουρισμό.

Ο Χρ. Κατσώτης ανέφερε μια σειρά ακόμα κατασταλτικά μέτρα που λαμβάνει το αστικό κράτος, όπως το ψηφιακό φακέλωμα των εργαζομένων, η αλυσίδα νομοθετικών ρυθμίσεων που περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Σχετικά με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ, υπογράμμισε ότι επιδιώκεται η δημιουργία αποτελεσματικού τοπικού κρατικού μηχανισμού για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Αυτό που απουσιάζει ωστόσο είναι μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής θωράκισης.

Επίσης, ζήτησε να μειωθεί το κόστος φροντίδας των ζώων συντροφιάς, ώστε να μην είναι δυσβάσταχτο για τον λαό.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε ακόμα στους 164 εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι» που είναι στον «αέρα». Κάλεσε την κυβέρνηση να λύσει το θέμα, ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...