Νοσ. Παίδων “Αγία Σοφία”: Μετακινούν παιδοαναισθησιολόγους στο “Καραμανδάνειο” – Πάνω από 2 χρόνια οι λίστες για τακτικά χειρουργεία

Νοσοκομείο Παίδων - "Αγία Σοφία"
Νοσοκομείο Παίδων – “Αγία Σοφία” / Πηγή: Eurokinissi

Στάση εργασίας από τις 12 μ. ως τις 4 μ.μ. και κινητοποίηση στη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», πραγματοποιείται ενάντια στη μετακίνηση παιδοαναισθησιολόγων στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Πάτρας, με αίτημα να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Συμμετέχουν το Σωματείο Εργαζομένων Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η 5μελης Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του «Αγ. Σοφία», καθώς και η «Αγωνιστική συσπείρωση» στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας πραγματοποιείται συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων με τη διοίκηση.  Αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου υγείας να καλύψει τα εγκληματικά κενά στο «Καραμανδάνειο» παιδιατρικό νοσοκομείο στην Πάτρα, με μετακινήσεις αναισθησιολόγων από τα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής. Εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο χειρουργικών τραπεζιών, την αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων παιδιών και τη μεγαλύτερη επιβάρυνση των πολύμηνων λιστών αναμονής.

Απαιτούν, να μη μετακινηθούν Παιδοαναισθησιολόγοι, να γίνουν μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα νοσοκομεία Παίδων.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του νοσοκομείου επικαλέστηκε «έκτακτες» συνθήκες, επιχείρησε να ροκανίσει χρόνο και να εμπαίξει τους εργαζόμενους, απαντώντας ότι θα μεταβιβάσει τα αιτήματα στην ΥΠΕ και θα «γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι» την Τετάρτη. Και όλα αυτά τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί στους 3 πρώτους παιδοαναιαθησιολόγους να αναχωρήσουν αύριο για Πάτρα.

Να σημειωθεί ότι η αναμονή στις λίστες χειρουργείων σε καθένα από τα Παίδων της Αττικής ξεπερνά τα 2 χρόνια. Ενώ με τις μετακινήσεις παιδοαναισθησιολόγων θα κλείσουν σχεδόν όλα τα χειρουργικά τραπέζια για τα τακτικά περιστατικά, αφήνοντας 1, 2 για τα επείγοντα.

Δείτε ακόμα...