Νοσοκομείο Πρέβεζας: Περιοδεία Δημήτρη Αρβανιτάκη μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας
Φώτο Αρχείου / Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

Περιοδεία στο νοσοκομείο Πρέβεζας πραγματοποίησε την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε με το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας καθώς και με συμβασιούχους εργαζόμενους στη σίτιση και φύλαξη του νοσοκομείου.

Το σωματείο επεσήμανε την ανάγκη άμεσης μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων, προσθέτοντας ότι η σύμβαση τους λήγει στο τέλος του χρόνου και κινδυνεύουν να αντικατασταθούν από εργολάβο. 

Κατά την συζήτηση αναφέρθηκε η αποφασιστική συμβολή των εργαζομένων του νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω σοβαρών ελλείψεων του νοσοκομείου σε υποδομές, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και στελέχωση. Επισημάνθηκε ότι πρόθεση της κυβέρνησης με το «νέο υγειονομικό χάρτη» και το «νέο ΕΣΥ» είναι να υποβαθμίσει το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας συνενώνοντας το με αυτό της Λευκάδας, απέναντι στην αναγκαιότητα και το παλλαϊκό αίτημα για ανέγερση νέου, σύγχρονου, αποκλειστικά δημοσίου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Ο Δ. Αρβανιτάκης διαβεβαίωσε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και να αναδεικνύει με όποιον τρόπο μπορεί τις διεκδικήσεις του σωματείου. Τόνισε πως διέξοδος θα βρεθεί μόνο μέσα από το δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...