Νοσοκομείο “Σωτηρία”: Καταγγελία για ξυλοδαρμό ψυχικά ασθενούς από αστυνομικό

Πηγή: Eurokinissi

Ξυλοδαρμό από αστυνομικό σε ασθενή της Ψυχιατρικής Κλινικής καταγγέλλει εργαζόμενη του Νοσοκομείου «Σωτηρία», σε μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ υπέβαλε και μήνυση σε βάρος του αστυνομικού.  

Το περιστατικό, σύμφωνα με την εργαζόμενη, έγινε στις 22 Ιούνη, στο Τμήμα Επειγόντων και σε εφημερία της Ψυχιατρικής Κλινικής.

Η εργαζόμενη καταγγέλλει ότι ασθενής, συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς, δέχτηκε επίθεση και λεκτική και σωματική από τον έναν αστυνομικό, όταν «η κοπέλα τόλμησε να σηκωθεί απλά από την καρέκλα που περίμενε κοντά στο τρίωρο. Ο αστυνομικός εκνευρίστηκε τη βούτηξε από το μαλλί, την έριξε κάτω, την κλώτσησε, της έριξε χαστούκια και σπρώχνοντάς τη βίαια την έβαλε να καθίσει πάλι στη θέση της. Δεν τον προκάλεσε, δεν προσπάθησε να διαφύγει, δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί τη βία του».

Στη μήνυση μάλιστα αναφέρει ότι η ασθενής «ήταν δεμένη με χειροπέδες», έχοντας «φανερά πρόβλημα, μιλούσε μόνη της, όπως συνηθίζουν πολλοί από τους ασθενείς που χρήζουν βοήθειας, παρ’ όλα ταύτα όμως δεν είχε προκλητική ή επιθετική συμπεριφορά ούτε απέναντι στους αστυνομικούς, ούτε απέναντι στους νοσηλευτές, ούτε απέναντι σε κανέναν».

Δείτε ακόμα...