Ντ. Τραμπ: “Φταίει η κάθε πολιτεία για την έλλειψη αναπνευστήρων”

Τραμπ-ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει το φταίξιμο στις πολιτείες για την έλλειψη των αναπνευστήρων και λέει πως οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι με αυτό τον τρόπο καταδικάζουν τους ασθενείς του κορονοϊού σε θάνατο.

Ο Τραμπ, την Πέμπτη, πήρε την απόφαση να επικαλεστεί πολεμικές δυνάμεις για να επιταχύνει την παραγωγή των αναπνευστήρων, αλλά ο όγκος της παραγγελίας δεν θα είναι έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο. Αυτό, βέβαια, θα είναι πολύ αργά για πολιτείες, όπως η Νέα Υόρκη, το Μίσιγκαν και η Μασαχουσέτη οι οποίες είναι το επίκεντρο του ιού και παλεύουν να αγοράσουν μηχανήματα στην ελεύθερη αγορά και έρχονται συχνά στη θέση να ανταγωνίζονται η μία την και άλλες χώρες που έχουν αντίστοιχα μεγάλη ανάγκη.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μειώσει την παροχή ιατρικού εξοπλισμού σχεδόν στο μηδέν και έχουν διανείμει πολύ λιγότερους αναπνευστήρες από ότι κάθε πολιτεία έχει ανάγκη.

Ο Πρόεδρος υπερασπίστηκε την διοίκηση του λέγοντας πως θα έπρεπε να έχουν δράσει νωρίτερα για να επιταχυνθεί η παραγωγή αναπνευστήρων πριν η πανδημία προλάβαινε να χτυπήσει την Αμερική. ” Οι πολιτείες έπρεπε να έχουν χτίσει το απόθεμα τους. Εμείς έχουμε περίπου 10,000 στο απόθεμα μας και το χτίζουμε ακόμα”, δήλωσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο. ” Το παρέχουμε. Αλλά οι πολιτείες θα έπρεπε να το ενισχύουν. Εμείς είμαστε ένα εφεδρική ασφάλεια. Δεν είμαστε ένας υπάλληλος παραγγελιών.”

Με πληροφορίες από: cnn

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...