Νταβός: Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζοκ

EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, στο Νταβός, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στα ενεργειακά ζητήματα και τη διαμόρφωση του νέου ενεργειακού χάρτη, με δεδομένο τον στόχο των ΗΠΑ – ΕΕ για απεξάρτηση από το ρώσικο φυσικό αέριο.

Εξέτασαν ακόμα τη δυνατότητα περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο περιφερειακών σχημάτων που «κουμπώνουν» με τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Ενδεικτικό της έντασης και της συνθετότητας των παζαριών που διεξάγονται, είναι ότι η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πραγματοπιεί διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, η οποία σχετίζεται και με ευκαιρίες που διαβλέπουν οι δύο αστικές τάξεις στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία ειδικά στον ενεργειακό τομέα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...