Ντμίτρι Πεσκόφ: «Δεν υπάρχει συζήτηση για συνάντηση Πούτιν και Μπάιντεν»

Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον δεν εξετάζουν τη διοργάνωση συνάντησης μεταξύ των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας και Τζο Μπάιντεν των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε τη Δευτέρα στο TASS ο γραμματέας Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ευρώπη για να συζητήσει την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.

«Όχι, δεν υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις», είπε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε εάν εξετάζεται μια πιθανή συνάντηση μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το NBC TV, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη, ο Μπάιντεν είναι πιθανό να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, όπου είναι τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι και τις ημερομηνίες του.

Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι διατηρούν στενή συνεργασία και είναι σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...