ΝΥΤ: Η Ουκρανία πίσω από την επίθεση στο Κρεμλίνο

Πηγή: Ria Nonosti

Οι «New York Times» αναφέρουν εκτιμήσεις αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας, σύμφωνα με τις οποίες, η πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον του Κρεμλίνου, ήταν πιθανόν ενορχηστρωμένη από κάποια από τις ειδικές στρατιωτικές μονάδες της Ουκρανίας ή από την υπηρεσία πληροφοριών της.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η επίθεση αυτή φαίνεται πως εντάσσεται σε μια σειρά κρυφών επιχειρήσεων της Ουκρανίας, για τις οποίες «δεν έχουν γνώση» οι ΗΠΑ. Η αμερικανική εκτίμηση βασίζεται σε υποκλαπείσες ρωσικές και ουκρανικές επικοινωνίες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν πιστεύουν ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Β. Ζελένσκι εγκρίνει όλες τις κρυφές επιχειρήσεις, αναφέρει η εφημερίδα. Δεν είναι σαφές σε ποια έκταση γνωρίζει εκ των προτέρων για τις επιχειρήσεις αυτές, φέρονται να δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με την «περίεργη και χωρίς νόημα» επίθεση με drone στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, Μ. Ποντολιάκ, υποβαθμίζοντας τη σημασία των ευρημάτων που αναφέρονται σε αμερικανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με αυτόν, η Ρωσία προσπαθεί να μειώσει τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο εκμεταλλευόμενη φόβους της «Δύσης» για πιθανή κλιμάκωση των φερόμενων ως ουκρανικών επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος.

Η Μόσχα επιρρίπτει στην Ουκρανία την ευθύνη για την επίθεση.

«Είχαμε πει εξαρχής ότι το καθεστώς του Κιέβου ήταν πίσω από αυτό», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμ. Πεσκόφ. Σχετικά με το αν γνώριζε ο Ζελένσκι, ο Πεσκόφ είπε πως «δεν έχει μεγάλη σημασία ποια από τα μέρη του καθεστώτος του Κιέβου ήταν πίσω από αυτό. Το καθεστώς του Κιέβου ήταν πίσω από αυτό, το γνωρίζουμε και θα προχωρήσουμε έχοντας αυτό υπόψη μας από εδώ και πέρα».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...