Ο αμερικανικός στρατός εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες στη Γερμανία

Εκτός από την προμήθεια εξοπλισμών οι αμερικανικές δυνάμεις εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Γκράφενβερ, στο Άνω Παλατινάτο της Γερμανίας, δήλωσε εκπρόσωπος της Στρατιωτικής Διοίκησης Ευρώπης και Αφρικής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 50-60 στρατιώτες εκπαιδεύονται αυτή την περίοδο σε δυτικά συστήματα πυροβολικού. Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες. «Εκπαιδεύουμε κάθε φορά ανάλογο αριθμό στρατιωτών προς τα συστήματα που διαθέτουμε», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Αντίστοιχα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα όσα έχει επισήμως ανακοινώσει το αμερικανικό Πεντάγωνο, η εκπαίδευση πραγματοποιείται από άνδρες της Εθνικής Φρουράς της Φλόριντα, οι οποίοι συμμετείχαν σε προγράμματα εκπαίδευσης στην Ουκρανία, πριν τη ρωσική εισβολή.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, έχει δηλώσει ότι η εκπαίδευση γίνεται τόσο σε συστήματα που ήδη υπάρχουν στον ουκρανικό στρατό, όσο και σε νέα πυροβόλα, όπως το οβιδοβόλο Μ-777.

Εξάλλου και η γερμανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα βοηθήσει στην εκπαίδευση Ουκρανών σε σύγχρονα οπλικά συστήματα που σκοπεύει να τους προμηθεύσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...