Ο Δ. Κουτσούμπας στις εκδηλώσεις της πρώτης μέρας του 48ου Φεστιβάλ “ΚΝΕ – Οδηγητή”

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ “ΚΝΕ – Οδηγητή”, στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, που ξεκίνησαν χτες και κορυφώνονται με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο. Ο Δ. Κουτσούμπας περιηγήθηκε στους χώρους του Φεστιβάλ, επισκέφθηκε τα περίπτερα και τις εκθέσεις του και συναντήθηκε με συντελεστές και συμμετέχοντες.

Πρώτη “στάση” στο περίπτερο του Συλλόγου Πολιτισμού “Παύλος Κillah P. Φύσσας”, όπου ο Δ. Κουτσούμπας είχε εγκάρδια συνάντηση με τη Μάγδα Φύσσα, η οποία του πρόσφερε την έκδοση «Όρθιος σε δημόσια θέα», ευχαριστώντας το ΚΚΕ για τη στήριξη στον αγώνα τους.

Συναντήθηκε ακόμη και είχε σύντομη συνομιλία, στο Στέκι Αθλητισμού, με τη διπλή χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20 και 35 χιλιόμετρα βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Ο Δ. Κουτσούμπας εξήρε το παράδειγμα πίστης και θέλησης που ενσαρκώνει η χρυσή πρωταθλήτρια και της πρόσφερε το Λεύκωμα για τα εκατό χρόνια του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη “Διεθνούπολη”, τον χώρο όπου παρουσιάζουν τις θέσεις τους κομμουνιστικές, εργατικές και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις νεολαίας από όλο τον κόσμο και στην οποία φέτος συμμετέχουν 35 διεθνείς αντιπροσωπείες. Ξεχωριστή σημασία, στην φετινή Διεθνούπολη, αποκτά ένα ιδιαίτερο περίπτερο, αποτυπώνοντας τον προλεταριακό διεθνισμό και την κοινή πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τις άλλες πολεμικές εστίες: Στη μία του όψη υπάρχουν δίπλα δίπλα οι Οργανώσεις από Ρωσία και Ουκρανία και στην άλλη του οι Οργανώσεις από Τουρκία και Συρία.

Στο Στέκι Νέων Στρατευμένων ο Δ. Κουτσούμπας συνομίλησε με νέους στρατευμένους και απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή του που είναι ανάμεσα σε ανθρώπους που και αυτοί δίνουν από το δικό τους μετερίζι “μία τεράστια μάχη για την πρόοδο του λαού, για την ανάπτυξη του τόπου, για την υπεράσπιση της άμυνας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού”.

Τέλος ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρακολούθησε το αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ. Στο περιθώριο του αφιερώματος συναντήθηκε και συνομίλησε με την κόρη του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Κατερίνα, καθώς και με καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής, όπως ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννης Μπέζος, η Βιολέτα Ίκαρη και η Νατάσσα Μποφίλιου.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...