Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sberbank δήλωσε ότι ο ρωσικός τραπεζικός τομέας θα είναι ζημιογόνος φέτος

Ρούβλι, Ρωσικό νόμισμα - 2022
Φώτο Αρχείου / Ρούβλι, Ρωσικό νόμισμα – 2022

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο διευθύνων σύμβουλος της Sberbank, Herman Gref σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF) σήμερα Τετάρτη, δήλωσε ότι ο τραπεζικός τομέας της Ρωσίας θα είναι ζημιογόνος μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ο τραπεζικός τομέας θα παραμείνει ζημιογόνος φέτος», είπε, προσθέτοντας ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους η ζημιά θα φτάσει τα 1,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια (24,5 δισ. δολάρια), ενώ το δεύτερο εξάμηνο θα σημειώσει μείωση, παρόλα αυτά ο τομέας θα παραμείνει ζημιογόνος.

Νωρίτερα, ο πρώτος υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ντμίτρι Τουλίν δήλωσε ότι ο τραπεζικός τομέας της Ρωσίας υπέστη ζημίες ύψους 1,5 τρις. ρούβλια (25 δις δολάρια) τον Ιανουάριο-Ιούνιο του 2022 εν μέσω της κρίσης και των κυρώσεων για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια. Ο τραπεζικός τομέας της Ρωσίας σημείωσε καθαρά κέρδη ρεκόρ 2,4 τρις. ρούβλια (40 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2021, ενώ το απόθεμα κεφαλαίων των τραπεζών ανήλθε συνολικά σε 7 τρισεκατομμύρια ρούβλια (116 δις δολάρια) από την 1η Ιανουαρίου, πρόσθεσε.

Το Έβδομο Οικονομικό Φόρουμ της Ανατολής διεξάγεται από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου στο Βλαδιβοστόκ και διοργανώνεται από το Roscongress Foundation. Φέτος, το θέμα του φόρουμ είναι: «Στο μονοπάτι προς έναν πολυπολικό κόσμο».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...