Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Κύπρο

Κουτσούμπας-ΑΚΕΛ-Κύπρος

Στην Κύπρο έφτασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος. Θα παραμείνει στο νησί μέχρι τις 8 Μάρτη, μετά από πρόσκληση του ΑΚΕΛ.

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας τον υποδέχτηκαν η Βέρα Πολυκάρπου, μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και η Χρυστάλα Αντωνίου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ και γραμματέας της Επαρχιακής Οργάνωσης Λάρνακας.  

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης οι: Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ και Νίκος Ρεμπάπης, μέλος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.

Μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε:

“Είναι μεγάλη χαρά και για εμένα και για όλη την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, να βρισκόμαστε σήμερα στην Κύπρο, σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για τους λαούς και των δύο χωρών μας. Ιδιαίτερη χαρά γιατί είχαμε μια γόνιμη, δημιουργική, πολύ χρήσιμη συζήτηση με την αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ, στην έδρα της, στη Λευκωσία, με επικεφαλής το σ. Άντρο Κυπριανού. 

Ανταλλάξαμε απόψεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον των λαών μας, σε μια περίοδο, σε μια εποχή, σε μια φάση, η οποία γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, με ένταση και της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας απέναντι στην Ελλάδα, το Αιγαίο, την Ανατ. Μεσόγειο, στους λαούς της Κύπρου, της Ελλάδας, όλων των λαών της περιοχής, οι οποίοι είναι απέναντι σε μια ιμπεριαλιστική πολιτική ισχυρών παικτών εδώ στην περιοχή, με ένταση των ανταγωνισμών τους γύρω από οικονομικά συμφέροντα που υπάρχουν στην Ανατ. Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στη Μ. Ανατολή και στη Β. Αφρική. Και βεβαίως αυτοί οι ανταγωνισμοί πάντα οδηγούν σε επικίνδυνες καταστάσεις που την πληρώνουν πάντα οι λαοί όλης της περιοχής. 

Απ’ αυτή τη σκοπιά εξετάσαμε κοινές δράσεις για την ανάπτυξη του φιλειρηνικού, του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών της περιοχής, για την ευημερία και την ανάπτυξη των λαών και των χωρών, έτσι ώστε να αποτελέσουν μια σημαντική ασπίδα απέναντι σ’ αυτή την επιθετικότητα και την προκλητικότητα όλων αυτών των αντιδραστικών δυνάμεων που δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις. 

Ταυτόχρονα, μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε και να επιβεβαιώσουμε την αλληλεγγύη μας προς τον κυπριακό λαό, προς τη δράση του ΑΚΕΛ και των δυνάμεων εδώ στην Κύπρο που παλεύουν για μια πραγματικά ενιαία Κύπρο, για να μην υπάρξει διχοτομική λύση, για να είναι ένα κράτος, το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι δύο κράτη, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς εγγυητές και προστάτες, χωρίς ξένες βάσεις και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, χωρίς ΝΑΤΟποίηση του νησιού, με μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα. Όλα αυτά τα ζητήματα τα επιβεβαιώσαμε και τα επαναλάβαμε και απ’ αυτή τη σκοπιά θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την πάλη μας, την αλληλεγγύη μας, τη φιλία μας και μέσα από διμερείς συναντήσεις, που θα συνεχιστούν με την παραδοσιακή σχέση που έχουν για 10ετίες πλέον, έναν αιώνα κοντά τώρα τα κόμματά μας και βεβαίως με τις αντιιμπεριαλιστικές, φιλειρηνικές δυνάμεις της Κύπρου, τις μαζικές οργανώσεις, που δρούμε τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΑΚΕΛ και σε περιφερειακό και σε διεθνές επίπεδο”. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...