Ο εργασιακός Αρμαγεδδώνας δεν θα περάσει – Μαζική απάντηση με την πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 του Μάη

Σε εκπομπή του «Attica TV» μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ το απόγευμα της Τετάρτης 21 Απρίλη. 

Αναφερόμενος στη συμπλήρωση 54 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967, σημείωσε ότι το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, σε όσους πήραν μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και σε όσους συνέβαλλαν συνολικά με την ίδια τη ζωή τους, με εξορίες, με βασανιστήρια, με φυλακίσεις. 

Υπάρχουν σήμερα, συνέχισε, πολλά παραδείγματα από τα οποία ο λαός μας μπορεί να κατανοήσει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει οριστικά την δικτατορία του κεφαλαίου μέσα από τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που το Κόμμα μας προτείνει, και θέλει να τον κάνει η εργατική τάξη και ο λαός με τον αγώνα, αίτημα και στόχο του για να μπορεί οριστικά να αντιμετωπίσει τις κρίσεις, τους πολέμους, τη φτώχεια και τη δυστυχία. Στόχος αυτής της ανάπτυξης, για την οποία παλεύουμε και καλούμε, πρόσθεσε, θα είναι η ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη.

Ο Χρ. Κατσώτης αναφέρθηκε στον αντιλαϊκό χαρακτήρα του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, χαρακτηρίζοντας το ως Αρμαγεδδώνα, μέσω του οποίου η κυβέρνηση προσφέρει στο μεγάλο κεφάλαιο την πλήρη «ευελιξία», την κατάργηση του 8ώρου, την δυνατότητα οι επιχειρήσεις να απασχολούν τον εργαζόμενο για 10 ώρες δουλειά την ημέρα χωρίς επιπλέον αμοιβή.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και με την κυβέρνηση να συνεχίζει να μην λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού, τόνισε ο Χρ. Κατσώτης, πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση στον πρωτομαγιάτικο εορτασμό με μαζική συμμετοχή απεργία στις 6 Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Αυτό το νομοθετικό έκτρωμα, είναι αιτία πολέμου, δεν θα περάσει, κατέληξε ο Χρ. Κατσώτης. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...