Ο Ερντογάν επαναφέρει τα περί «στρατοπέδου εκπαίδευσης τρομοκρατών του ΡΚΚ» στο Λαύριο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν
Φωτό Αρχείου

Τις τουρκικές αιτιάσεις περί ύπαρξης στρατοπέδου εκπαίδευσης μελών του ΡΚΚ στην Ελλάδα επανέλαβε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, επαναφέροντας τα όσα είχε αναφέρει και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος είχε κατηγορήσει την Ελλάδα ότι στηρίζει την «τρομοκρατία».

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε πως τους τελευταίους «7-8 μήνες, υπάρχει μια υποδομή μεταφοράς προσωπικού στον καταυλισμό του Λαυρίου, εκπαίδευσής του εκεί και, στη συνέχεια, μεταφοράς του πίσω στο ΡΚΚ και σε άλλες οργανώσεις μέσω του Ιράκ».

Ο Ερντογάν είπε ότι «αυτό δεν συνέβαινε πριν από 7-8 μήνες» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει και «ονόματα». «Μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, κοινοποιήσαμε αυτά τα ονόματα στην Ελλάδα. Είπαμε “αυτά τα ονόματα έχουν περάσει στη δική σας πλευρά και εδώ εκπαιδεύονται για το ΡΚΚ”», δήλωσε ο Ερντογάν.

Τ. Θεοδωρικάκος: «Συκοφαντικός ισχυρισμός»

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε τις αιτιάσεις του Τούρκου προέδρου. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τις δηλώσεις Ερντογάν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε λόγο για «συκοφαντικό ισχυρισμό». 

«Είναι λυπηρό που η Τουρκία επαναλαμβάνει τον συκοφαντικό ισχυρισμό χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη ,ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει σε βάρος της τρομοκράτες. Και δεν διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη γιατί όλα αυτά είναι μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Είναι ωμή προπαγάνδα», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...