Ο Ερντογάν θα συζητήσει για τον «διάδρομο σιτηρών» από την Ουκρανία με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χτες Κυριακή ότι σχεδιάζει να έχει συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ουκρανό ομόλογό του Βλαντιμίρ Ζελένσκι για να συζητήσουν τις ασφαλείς εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την Άγκυρα.

«Γίνεται πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και γνωρίζουμε ότι τα αγροτικά προϊόντα προέρχονται από αυτές τις χώρες σε μεγάλο βαθμό. Σε αυτή τη φάση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό, έχουμε 5 εκατομμύρια τόνους σιταριού στις αποθήκες μας, αλλά θα θέλαμε να αυξήσουμε αυτές τις ποσότητες».

«Θα λάβουμε μέρος στις εργασίες για τη δημιουργία ενός ασφαλούς διαδρόμου για αποστολές αγροτικών προϊόντων όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τρίτες χώρες. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν ποια βήματα μπορούν να γίνουν».

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εγγυηθεί ανεμπόδιστες εξαγωγές σιτηρών εάν η Ουκρανία καθαρίσει τα δικά της λιμάνια από νάρκες και ότι θα μπορούσε να κανονίσει εξαγωγές μέσω των λιμένων που ελέγχονται από τη ρωσική πλευρά, Μπερντιάνσκ και Μαριούπολη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...