Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα παραστεί για πρώτη φορά σε σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Φούμιο Κουσίντα, Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας / Νομικός μέλος του «Φιλελευθερου» Κόμματος (Liberal Democratic Party - LDP (Fumio Kishida)
Φώτο Αρχείου / Ο Φούμιο Κουσίντα, Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας / Νομικός μέλος του «Φιλελευθερου» Κόμματος (Liberal Democratic Party – LDP (Fumio Kishida) / Πηγή: tokyo times

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS από το Τόκυο, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στα τέλη Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε το τηλεοπτικό κανάλι NHK σήμερα Σάββατο, επικαλούμενο πηγές.

Ο Kishida θα γίνει ο πρώτος Ιάπωνας πρωθυπουργός που θα παρευρεθεί σε μια συνάντηση του ΝΑΤΟ. Στη σύνοδο κορυφής, σκοπεύει όχι μόνο να συζητήσει την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, αλλά και τις ενέργειες της Κίνας και της Βόρειας Κορέας, καθώς και να μιλήσει για τα σχέδια της Ιαπωνίας να ενισχύσει ριζικά την αμυντική της ικανότητα, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι.

Η επόμενη συνάντηση του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Ιουνίου στη Μαδρίτη. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να υιοθετήσουν μια νέα Στρατηγική αντίληψη, να συζητήσουν τα θέματα ενίσχυσης της συμμαχίας και τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής στον τομέα της ασφάλειας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...