Ο ηγέτης του Ντόνετσκ δήλωσε πως είναι πολύ πιθανό να ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία

Ουκρανία - αναταραχές, 2014
Η πλατεία Μεϊνταν στο Κίεβο

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και μπορεί να κλιμακωθεί σε σημείο που η αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία, δήλωσε ο ηγέτης της DPR στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

“Η κατάσταση κατά μήκος της γραμμής επαφής στην ανατολική Ουκρανία επιδεινώνεται εκθετικά. Με άλλα λόγια, υπάρχει συγκέντρωση στρατευμάτων και μεγάλος αριθμός όπλων, που διαρκώς αυξάνεται, που απαγορεύονται από τις συμφωνίες του Μινσκ”, είπε. «Δεν αποκλείουμε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί σε σημείο που θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο Denis Pushilin πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΛΔΚ, εκατοντάδες Πολωνοί και Αμερικανοί μισθοφόροι φτάνουν στη γραμμή επαφής.

«Σε αυτή την κατάσταση, είμαστε προετοιμασμένοι ότι μια ουκρανική επίθεση μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή», συνέχισε. «Υπάρχουν πολλές απειλές και σενάρια και θα αντιδράσουμε ανάλογα με την κατάσταση».

Ανησυχίες για τις υποτιθέμενες προετοιμασίες της Μόσχας για εισβολή στην Ουκρανία εκδηλώνονται συνεχώς στη Δύση και στο Κίεβο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε αυτές τις δηλώσεις ως αβάσιμη κλιμάκωση της έντασης, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Ταυτόχρονα, ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου δεν απέκλεισε ορισμένες πιθανές προκλήσεις για να δικαιολογήσει τέτοιους ισχυρισμούς και προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης με τη βία θα έχουν εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...