Ο ισραηλινός στρατός έχει αποκλείσει τους δύο δρόμους για τη φυγή των αμάχων από τη βόρεια Γάζα

Άρματα μάχης του ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζαας
Άρματα μάχης του ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζαας

Χωρίς δρόμους διαφυγής είναι  οι άμαχοι που βρίσκονται στην πόλη της Γάζας και στα βόρεια του θύλακα, καθώς ο ισραηλινός στρατός έχει μπλοκάρει τους δυο μεγάλους δρόμους που συνδέουν τον βορρά με τον νότο της Λωρίδας.

Ο βασικός οδικός άξονας η Λεωφόρος Salah al-Din είναι πλήρως μπλοκαρισμένη. Οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται πάνω στον δρόμο και πυροβολούν ό,τι κινείται. Η Λεωφόρος Al-Rashid, η παραλιακή λεωφόρος, όχι μόνο είναι μπλοκαρισμένη από ισραηλινά άρματα, αλλά και πλοία του ισραηλινού ναυτικού, που πλέουν κατά μήκος της Γάζας, καταστρέφουν ό,τι βρίσκεται πάνω στον δρόμο.

Από χθες, άμαχοι επιχειρούν και πάλι να εγκαταλείψουν την πόλη της Γάζας, μετά από σχετικά μηνύματα που δέχθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στα κινητά τους και να κατευθυνθούν νότια του ποταμού Wadi Gaza που είναι και το όριο που έχει θέσει ο ισραηλινός στρατός. Παρ’ όλα αυτά, ΙΧ, ασθενοφόρα, αλλά και αυτοκίνητα του ΟΗΕ έχουν δεχτεί πυρά από τις ισραηλινές δυνάμεις και στους δύο αυτοκινητόδρομους, πολύ πριν τον ποταμό.

Ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος έχουν απευθύνει εκκλήσεις για τη διασφάλιση ασφαλούς περάσματος των αμάχων προς τον νότο, αλλά ο ισραηλινός στρατός δεν έχει απαντήσει.

Πηγή: «Al Jazeera»

Δείτε ακόμα...