Ο κίνδυνος για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας προέρχεται από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ

Οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί των φρεγατών και των αεροσκαφών «Rafale» δεν εντάσσονται στην υπόθεση της άμυνας και ασφάλειας των συνόρων της χώρας, αλλά στη γεωστρατηγική αναβάθμιση που εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και συνεπώς δεν έχει καμία σχέση με πατριωτισμό, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής,

Γεωστρατηγική αναβάθμιση σημαίνει, όπως σημείωσε, πώς από καλύτερες θέσεις θα συμμετέχει η ελληνική αστική τάξη στο πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πηγών εις βάρος άλλων λαών της περιοχής. Η αγορά αυτών των οπλικών συστημάτων εμπλέκει τη χώρα όλο και περισσότερο σε ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. Άλλωστε, όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ψηφίσει για τον εκσυγχρονισμό του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της περικύκλωσης της Ρωσίας και της αντιμετώπισης της Κίνας ως βασικού αντιπάλου.

Με ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων συμμετέχουν Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές εκτός συνόρων, οι οποίες δεν προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων.

Και συμπλήρωσε ότι η γεωστρατηγική αναβάθμιση περνά μέσα από την αναβάθμιση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και μετατρέπει την Ελλάδα σε αμερικανική βάση, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη που χρησιμοποιείται για την αποβίβαση και μετάβαση αμερικανικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, τον Άραξο, τη Λάρισα και το Στεφανοβίκειο. Όπως σημείωσε, η μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο την κάνει και έδαφος προσέλκυσης αντιποίνων.

Επίσης, ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η επιθετικότητα της ελληνικής άρχουσας τάξης αποτελεί παράγοντα της όξυνσης της τουρκικής επιθετικότητας στην περιοχή με την ΕΕ και τις ΗΠΑ να μην αποτελούν παράγοντα υπεράσπισης των συνόρων, αλλά παράγοντα αλλαγών. Συνεπώς, ο κίνδυνος για τα κυριαρχικά δικαιώματα προέρχεται από τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι μιλάμε για πανάκριβα οπλικά συστήματα, την ώρα που η κυβέρνηση κουνά το δάχτυλο σε αγρότες και εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την ακρίβεια.

Τέλος, επισήμανε ότι ο πραγματικός πατριωτισμός μπορεί να υπηρετηθεί μόνο με τον απεγκλωβισμό της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...