Ο κρατικός μηχανισμός είναι ικανός για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

«Το πιο ακραίο από όλα, ακόμα και από το φυσικό φαινόμενο, είναι ένας κρατικός μηχανισμός που είναι αποτελεσματικός, ικανός, ταχύτατος όταν αφορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, όταν είναι να κτυπήσει εργαζόμενους ή να τους λοιδορήσει, όταν είναι να οργανώσει τη φορολεηλασία», είπε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στο «ACTION 24». 

Κάλεσε την κυβέρνηση να είναι πιο προσεκτική όταν «θρηνούμε ανθρώπινες ζωές» και στάθηκε στην ενεργειακή φτώχεια των λαϊκών οικογενειών. «Έχουμε ένα πολύ καλό παράδειγμα του πώς η ιδιωτικοποίηση της παραγωγής, της διανομής, της μεταφοράς της Ενέργειας, το σπάσιμο της ΔΕΗ, από εκεί που θα μας πήγαινε πολλά χρόνια μπροστά, με ένα χιονιά μας πήγε πάρα πολλά χρόνια πίσω», είπε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε ακόμα την πρόσφατη έκρηξη στον Ασπρόπυργο λόγω του απαρχαιωμένου υλικού, αλλά και τους 1.000 εργολαβικούς εργαζόμενους που έχουν φύγει από την εταιρεία και υπογράμμισε πως «σε λίγο καιρό θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από το 1821, δεν μπορούμε να ζούμε εκείνες τις ημέρες στην πραγματική ζωή».

Παράλληλα, ο Ν. Αμπατιέλος είπε η κυβέρνηση «έκανε την ίδια προετοιμασία, μη προετοιμασία δηλαδή για τις λαϊκές ανάγκες, που είδαμε στην πανδημία με το διαλυμένο σύστημα Υγείας, τα ίδια βλέπουμε σήμερα με τη ΔΕΗ, θα τα δούμε αργότερα και με άλλα πολύ κρίσιμα ζητήματα για τον εργαζόμενο κόσμο». 

Σε ό,τι αφορά το αν η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι αντισυνταγματική, είπε πως η συζήτηση περί δημοκρατίας από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις είναι υποκριτική αφού π.χ. «έχουν χρησιμοποιήσει “fast track” διαδικασίες για να ψηφίζονται νόμοι, μέσα στο Πάσχα κλπ.». «Έχουμε πάνω από 100 νομοσχέδια που πλήττουν πολύ σημαντικά ζητήματα των εργαζομένων, της νεολαίας και άλλα», σημείωσε και επισήμανε ότι «άλλα, πολύ σημαντικά, πάνε στις καλένδες, σηκώνει τα χέρια ψηλά ο κρατικός μηχανισμός». 

Τέλος, μίλησε για την υπερψήφιση του «τρομονόμου» στον Πολιτισμό από τη ΝΔ και τη «φυγή» του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία, αφού ήδη τον είχε υπερψηφίσει στην ΕΕ.  

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...