Ο Κρίστιαν Ντρόστεν, ο Γερμανός «Τσιόδρας», δέχεται απειλές κατά της ζωής του

Γερμανία Βερολίνο Πύλη Βρανδεμβούργου
Φώτο Αρχείου / Γερμανία Βερολίνο Πύλη Βρανδεμβούργου / Πηγή: Eurokinissi

Είναι ο «σταρ» μεταξύ των εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό στη Γερμανία. Το podcast του Κρίστιαν Ντρόστεν το ακούνε κάθε βδομάδα εκατομμύρια Γερμανοί. Ακόμα και τα μικρά παιδιά στη Γερμανία γνωρίζουν πια τον λοιμωξιολόγο του νοσκομείου Charité του Βερολίνου.

Ενώ κατά τις πρώτες εβδομάδες της επιδημίας του κορονοϊού υπήρχε μια ενθουσιώδης αποδοχή του, το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάστηκαν οι επικριτικές φωνές κατά των δημόσιων δηλώσεών του.

Σε συνέντευξή του στην αγγλική εφημερίδα Guardian ο ίδιος εξήγησε ότι για πολλούς είναι ο κακός που παραλύει την οικονομία και αυτοί οι ισχυρισμοί τον κρατάνε άγρυπνο τη νύχτα.

Αν και αρχικά ο διάσημος εμπειρογνώμονας χαρακτηρίστηκε ως επιστημονικό αστέρι, κάτι το οποίο είναι μάλλον ασυνήθιστο στη Γερμανία, στη συνέχεια άρχισε η κριτική για τις οδηγίες του σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Τον κατηγόρησαν ότι θέλει να βγάλει χρήματα και να γίνει πιο γνωστός, αν και δεν έχει πάρει ευρώ για το επιτυχημένο podcast του, όπως αποκάλυψε στον Guardian.

«Για πολλούς Γερμανούς, είμαι ο κακός που παραλύει την οικονομία. Ένας από τους λόγους  είναι ότι τάσσομαι κατά των μέτρων χαλάρωσης και προειδοποιώ για πιθανό δεύτερο κύμα κορονοϊού. Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου, τις οποίες και προωθώ στην αστυνομία», αποκάλυψε στη συνέντευξη του.

«Ακόμα πιο ανησυχητικά είναι για μένα τα άλλα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άτομα που λένε ότι έχουν τρία παιδιά και ανησυχούν για το μέλλον τους», είπε.

Ο διάσημος λοιμωξιολόγος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι επιστήμονες δεν είναι πολιτικοί. Συμβουλεύει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά δεν λαμβάνει απόφαση.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, t-online.de

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...