Ο λαός με την πάλη του να προστατεύσει τα δικαιώματα του από το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο

«Ο κ. πρωθυπουργός προσπάθησε ανεπιτυχώς να διασκεδάσει τις σοβαρές ευθύνες που έχει για τις υποκλοπές, και η συγνώμη του ήταν υποκριτική, γιατί υπερασπίστηκε με κάθε τρόπο το απαράδεκτο και αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούνται όλοι».

Τα παραπάνω τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real», κάνοντας την αποτίμηση της συζήτησης στη Βουλή για τις υποκλοπές – παρακολουθήσεις.

Υπογράμμισε πως αυτό το θεσμικό πλαίσιο, που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες με την μεταφορά ευρωενωσιακών οδηγιών στο ελληνικό δίκαιο, έμεινε στο απυρόβλητο και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συμπλήρωσε πως πρόκειται για φαινόμενα που παρατηρούνται στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, «πολύ περισσότερο που οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα έχουν οδηγήσει σε έναν πόλεμο και οι μυστικές υπηρεσίες δρουν ανεξέλεγκτα».

Ο Νικος Καραθασόπουλος ξεκαθάρισε πως η ΕΥΠ δρα σε ένα σύστημα που υπηρετεί εχθρικά για το λαό συμφέροντα. Επομένως, οποιαδήποτε υπηρεσία και αν διαμορφωθεί, θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. «Άρα λοιπόν, δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το δέντρο, αλλά το δάσος συνολικότερα», είπε.

Σημείωσε δε πως ο λαός είναι αυτός, που με την πάλη του μπορεί να προστατεύσει τα δικαιώματα του. «Αυτό σημαίνει πάλη για συνολικότερες ρήξεις και ανατροπές. Δεν θεωρούμε δηλαδή ότι μέσα από ορισμένα μέτρα ”διαφάνειας”, ”δημοκρατικού ελέγχου” μπορεί να αλλάξει ο ρόλος, να ακυρωθεί ο αντιδραστικός χαρακτήρας των μυστικών υπηρεσιών», ανέφερε.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...