Ο λαός να μην παρασυρθεί σε ψευτοδιλήμματα και να ταχθεί κατά του πολέμου

Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α Γιώργος Ροΐδης
Πηγή: Eurokinissi

Η πολεμική σύγκρουση που διεξάγεται στην Ουκρανία έχει απρόβλεπτες συνέπειες, επισήμανε ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος ΠΝ ε.α., μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3.

Ο πόλεμος ξεκίνησε με την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όμως η εισβολή αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς εδώ και χρόνια διεξάγεται ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με Ρωσία και Κίνα για τις σφαίρες επιρροής, την Ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της, υπογράμμισε. 

Ο Γ. Ροΐδης σημείωσε πως βρισκόμαστε σε μια περίοδο διεθνούς ανασφάλειας, όπου οι ΗΠΑ επιχειρούν τη διεύρυνση και επανασυσπείρωση του ΝΑΤΟ, ενώ η καπιταλιστική Ρωσία προωθεί τα δικά της σχέδια για να εντάξει στη Ρωσική Ομοσπονδία χώρες που ανήκαν στην πρώην ΕΣΣΔ , όπως είδαμε με την Κριμαία και την αναγνώριση των δύο λεγόμενων Λαϊκών Δημοκρατιών.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, η Γερμανία αυξάνει τα κονδύλια για τους εξοπλισμούς, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ένας ακόμα ισχυρός πόλος είναι η Κίνα, θυμίζοντας ότι πριν την Ουκρανία υπήρχε το θέμα του Καζακστάν.

Σημείωσε πως όλες αυτές οι δυνάμεις επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο, αλλά τα τελευταία χρόνια αυτό που βλέπουμε να εφαρμόζουν είναι το δίκαιο του ισχυρού.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πάρει θέση με τη μία ή την άλλη πλευρά, είναι ένα ψευτοδίλημμα και δεν πρέπει να παρασυρθεί, αλλά να πάρει ξεκάθαρη θέση εναντίον του πολέμου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...