Ο λαός να μην πέσει στην παγίδα των «σωτήρων» και των κυβερνητικών εναλλαγών

Συνέντευξη στο «kozani.tv» και τον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη παρέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, όπου μίλησε για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ακρίβεια και τις παρακολουθήσεις στη χώρα, την απολιγνιτοποίηση στη Δ. Μακεδονία, την υπόθεση Α. Πάτση.

Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην πολιτική της ΕΕ, την πράσινη μετάβαση και την απολιγνιτοποίηση, ο Κώστας Παπαδάκης σημείωσε πως «η θέση που είχαμε και τότε έχει όχι απλά δικαιωθεί, έχει επιβεβαιωθεί» και υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ σχετικά με την απολιγνιτοποίηση, λέγοντας πως «ήδη είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κλείσει τον ΑΗΣ Καρδιάς και συνεχίστηκε με την ΝΔ ορμητικά αμέσως μετά. (…) Είχαν υλοποιηθεί οι κατευθύνσεις του μνημονίου πρώτα με το ΕΣΕΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ, την θεσμοθέτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του χρηματιστηρίου της Ενέργειας και την ενεργοποίησή του από την Νέα Δημοκρατία».

Επίσης, τόνισε πως από τότε, «μπήκαν όλα τα βαγόνια της “πράσινης ανάπτυξης” έτσι όπως την είχε προωθήσει η ΕΕ στις ράγες και επιταχύνθηκε η απολιγνιτοποίηση. Όλη αυτή η στρατηγική που το ΚΚΕ προειδοποιούσε πως όχι μόνο δεν θα φέρει φθηνό ρεύμα αλλά θα φέρει ακόμα μεγαλύτερα δράματα για το λαό, νομίζουμε ότι επιβεβαιώθηκε» σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που όπως σχολίασε, «τάζανε μεγάλα σχέδια και κοσμογονία στη Δυτική Μακεδονία, νέες δουλειές»

Ο Κώστας Παπαδάκης, σημείωσε πως ο λαός μπορεί να εξάγει πολλά συμπεράσματα από το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων στην Ενέργεια, λέγοντας πως «σήμερα πρέπει να καθίσει στο σκαμνί αυτή η στρατηγική και τα κόμματα που την υποστήριξαν. Δικό τους δημιούργημα είναι η τεράστια ανεργία στη Δυτική Μακεδονία, τα αδιέξοδα που βιώνει ο λαός στην ενέργεια, στα τρόφιμα και παντού».

Όσον αφορά το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο Κ. Παπαδάκης σχολίασε πως «Έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση όπου η ουσία της επιχειρείται να αποκρυφθεί. (…) Η ουσία είναι ότι εδώ υπάρχει ένα ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο από την ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια το οποίο μάλιστα έχουν ψηφίσει όλα αυτά τα κόμματα τα οποία τώρα ερίζουν μεταξύ τους για το ποιος παρακολούθησε ποιον πρώτος».

Τέλος, ανέφερε πως το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες να συσπειρωθούν στη βάση της ταξικής τους καταγωγής σε μια κοινή κατεύθυνση ενάντια στην στρατηγική του κεφαλαίου και πως σε αυτή τη συσπείρωση και αυτή τη πάλη το ΚΚΕ θα μπροστάρης, με προοπτική την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας από μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία, σχολιάζοντας επίσης πως ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των «σωτήρων» και των κυβερνητικών εναλλαγών λέγοντας: «Έχει καεί η γούνα του λαού μας και από τις περιπτώσεις ενώσεων κομμάτων και συμπράξεων δήθεν προοδευτικών, αριστερών δυνάμεων κλπ. Βλέπουμε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται ως αναπαλαιωμένος σωτήρας να ξανάρχεται πάλι να πιάσει το νήμα από εκεί που θα το αφήσει η ΝΔ, υποτίθεται να το συνεχίσουν αυτοί, όπως  όταν άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση και η ΝΔ δεν κατήργησε κανένα νόμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...