Ο λαός να παλέψει για τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες του

Η όποια αύξηση στον κατώτατο μισθό έχει ήδη εξανεμιστεί από την αύξηση στον πληθωρισμό, από τη αύξηση στις τιμές των ειδών λαϊκής κατανάλωσης τόνισε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας την Παρασκευή στο Action24.

Στηλίτευσε μάλιστα το γεγονός ότι η αύξηση αυτή είναι δεσμευμένη από τον απαράδεκτο μηχανισμό που έχουν στήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ που είναι ότι η κατοχύρωση του κατώτατου μισθού γίνεται με υπουργική απόφαση.

Ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος χαρακτήρισε μεγάλη κοροϊδία την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη στιγμή που δεν παίρνονται μέτρα, που θα μπορούσαν να είχαν παρθεί, για τον περιορισμό της ακρίβειας.

Τόνισε ότι αν ο λαός παίξει το παιχνίδι «Βρες τις διαφορές» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεγάλο πρόβλημα να τις εντοπίσει, καθώς σε όλα τα σημαντικά συμφωνούν.

Υπογράμμισε ότι σήμερα χρειάζεται ο λαός να οργανωθεί, να παλέψει για τις πραγματικές του ανάγκες, για γενναία αύξηση των μισθών με βάση τις σημερινές ανάγκες και δυνατότητες, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για να καταργηθούν τώρα οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης και το ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...