Ο λαός πληρώνει την εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια

Στην τουρκική προκλητικότητα, χωρίς καμία αναφορά στην τροφοδότησή της από τους ΕυρωΝΑΤΟικούς, επικεντρώθηκε η ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δέδνια των μελών της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι ο λαός πληρώνει με την ακρίβεια και την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

«Η επικαιρότητα μας αναγκάζει, στην περιοχή μας, κατ’ αρχάς, να επικεντρωθούμε στην τουρκική προκλητικότητα, η οποία κάθε μέρα λαμβάνει νέες διαστάσεις» είπε ο Νίκος Δένδιας, λέγοντας πως «το τελευταίο παράδειγμα που είδατε είναι ο γνωστός χάρτης αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας επί του μισού Αιγαίου και της Κρήτης». Πρόσθεσε ότι «βεβαίως τα απαράδεκτα θα τα επισημάνουμε στους συμμάχους μας. Θα επισημάνουμε τη συμπεριφορά της γείτονος, το κάνουμε ήδη» όταν μόλις χθες οι ΗΠΑ με αφορμή το χάρτη Μπαχτελί συνέστησε Αθήνα και Άγκυρα να τα βρουν με τις διαφορές τους!

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στην Οδησσό, λέγοντας πως «η χώρα μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία» και ότι η Ελλάδα «θα πορεύεται πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Η Ελλάδα «συμμετέχει ενεργά και εμπλέκεται στη σύγκρουση στην Ουκρανία μεταξύ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με τη Ρωσία», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε ότι μέσω των βάσεων διευκολύνεται η μεταφορά ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη όπως επίσης με την αποστολή στρατιωτικού υλικού και στρατιωτικών δυνάμεων σε γειτονικές χώρες. Αναφέρθηκε ακόμα στις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, που υπάρχει ο κίνδυνος να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, όπως στα Δυτικά Βαλκάνια και η Ανατολική Μεσόγειος.

Για την τουρκική επιθετικότητα τόνισε πως η αστική τάξη της Τουρκίας έχει αποθρασυνθεί από τα παζάρια για τη ΝΑΤΟική συνοχή και πως οι εξελίξεις δείχνουν ότι στο βάθος υπάρχει ο επώδυνος συμβιβασμός για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας για συνδιαχείριση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα.

Υπογράμμισε ότι ο λαός πληρώνει ακριβά και με τους εξοπλισμούς και με την ακρίβεια και με την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και σημείωσε ότι η λύση βρίσκεται στην απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με το να μην επιλέξει στρατόπεδο ληστών, με το κλείσιμο των βάσεων και την επιστροφή των στρατιωτικών δυνάμεων που είναι στο εξωτερικό.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...