Ο λαός θα πληρώσει πολύ ακριβά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Δεν έχει κανένα λόγο ο λαός να χειροκροτεί για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το οποίο θα πληρώσει πολύ ακριβά, τόνισε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι χειροκρότησαν στο Κογκρέσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη διότι έδωσε γην και ύδωρ για την ισχυροποίηση του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα στην περιοχή και για τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εγγυήσεις και για εξοπλιστικά-μαμούθ που είναι καθαρά επιθετικά όπλα και εξυπηρετούν τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Ο λαός, όπως είπε, θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τα Εξοπλιστικά, αλλά και για τα Ενεργειακά.

Σχολιάζοντας τη στάση άλλων κομμάτων, είπε ότι επί της ουσίας στηρίζουν την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ, λέγοντας ότι υπάρχει αφωνία από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά περισσότερες δεσμεύσεις από τις ΗΠΑ, από αυτούς τους δολοφόνους λαών, που είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και που δεν αναγνωρίζουν σύνορα. Είναι σαν να ζητά δέσμευση ότι ο λύκος δεν θα επιτεθεί στο κοπάδι, είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν επιλέγει ληστή, δεν επιλέγει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και κάλεσε τον λαό να διαδηλώσει στη Μαραθώνια Πορεία στις 22 Μάη όπως έκανε και στις διαδηλώσεις ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία (ΕΕ) 2019/2161 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2019 για την τροποποίηση της Οδηγίας 93/13/ΕΟΚ του Συμβουλίου και των Οδηγιών 98/6/ΕΚ, 2005/29/ΕΚ και 2011/83/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά στην καλύτερη επιβολή και τον εκσυγχρονισμό των κανόνων της Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών και άλλες διατάξεις», ανέφερε ότι δεν υπάρχει τίποτα για την ακρίβεια και τις ευθύνες των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του τέλους ρύπων και την αξιοποίηση του λιγνίτη και όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας, για την αποδέσμευση από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την κατάργηση των έμμεσων φόρων που επιβαρύνουν τις τιμές στην Ενέργεια.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...