Ο Λαβρόφ επισκέπτεται το Ιράν

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα έχει συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν σήμερα Πέμπτη κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στην Τεχεράνη.

Οι δυο πλευρές αναμένεται να επικεντρωθούν στις προοπτικές αποκατάστασης του Κοινού Συνολικού Σχεδίου Δράσης (JCPOA) για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και το ουκρανικό ζήτημα, συζητώντας επίσης την κατάσταση στη Συρία, το Αφγανιστάν, τον Νότιο Καύκασο, τον Περσικό Κόλπο και την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας.

Επιπλέον, οι δυο υπουργοί θα δώσουν έμφαση σε διμερή ζητήματα, ιδίως στην υλοποίηση κοινών ενεργειακών μεταφορών, πολιτιστικών και ανθρωπιστικών έργων.

Η Μόσχα και η Τεχεράνη έχουν επανειλημμένα τονίσει την αποφασιστικότητά τους να ενισχύσουν τη συνεργασία σε όλους τους τομείς παρά την τεράστια πίεση της Δύσης. Ο Ιρανός πρεσβευτής στη Ρωσία Kazem Jalali δήλωσε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ότι το Ιράν θεωρεί τη Ρωσία ως προτεραιότητα όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις.

“Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τους αμοιβαία επωφελείς δεσμούς με το Ιράν για χάρη της περιφερειακής σταθερότητας και της παγκόσμιας ασφάλειας. Βλέπουμε καλές προοπτικές για την ενίσχυση των τρεχουσών θετικών τάσεων σε όλους τους τομείς συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ιράν”, ανέφερε σε δήλωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. ενόψει του ταξιδιού του Λαβρόφ στην Τεχεράνη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...