Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει την επίσκεψη Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να σχεδιάζει την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε στο TASS χτες Κυριακή εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα, η πύλη Axios ανέφερε, επικαλούμενη πηγές στο Ισραήλ, ότι στα μέσα Ιουλίου ο Μπάιντεν αναμένεται να επισκεφθεί το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή πριν ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία. Η επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου, αλλά πηγές διέρρευσαν ότι η ημερομηνία είχε αλλάξει αρκετές φορές και μπορεί να αλλάξει ξανά.

“Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε ένα ταξίδι στο Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία. Δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για επιβεβαίωση του ταξιδιού, αλλά θα ανακοινωθεί σύντομα”, είπε ο εκπρόσωπος του NSC στο TASS απαντώντας σε αίτημα επιβεβαίωσης των πληροφοριών ότι η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ προς το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο.

«Το ταξίδι έρχεται στο πλαίσιο μιας σημαντικής ατζέντας με τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Αυτή η ατζέντα επικεντρώνεται στην επίτευξη αποτελεσμάτων για τον αμερικανικό λαό, καθώς και στον τερματισμό των πολέμων και στην καθοδήγηση μέσω της διπλωματίας για την επίτευξη σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Το Σάββατο, ο Μπάιντεν είπε ότι δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση σχετικά με την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε σε μια γενική συνέλευση στο βασίλειο για θέματα ασφάλειας, ανέφεραν δημοσιογράφοι από το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα, οι New York Times ανέφεραν, επικαλούμενοι πηγές, ότι ο Μπάιντεν σκοπεύει να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία αυτόν τον μήνα και να συναντηθεί για πρώτη φορά με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αμερικανός ηγέτης θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Μπάιντεν έχει ως στόχο την προσπάθεια μείωσης των τιμών του πετρελαίου επιδιώκοντας οι ΗΠΑ να απομονώσουν τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...