«Ο Μ. Θεοδωράκης συνέδεσε τα μεγάλα μεγέθη της ζωής του με μεγάλες στιγμές της λαϊκής πάλης»

Λουΐζα Ράζου

Στο έργο και τη δράση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας, Μ. Θεοδωράκη, αλλά και σε ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, αναφέρθηκε η Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, το πρωί του Σαββάτου, 4 Σεπτέμβρη.

Όπως είπε η Λ. Ράζου, τα μεγάλα μεγέθη της ζωής του, ο Μ. Θεοδωράκης, τα συνέδεσε με μεγάλες και σημαντικές στιγμές της λαϊκής πάλης όλο τον 20ο αιώνα.

Ο Μίκης δεν έγραψε απλώς τα “Τραγούδια του Αγώνα”, συμμετείχε στον αγώνα, δεν έγραψε απλά τα τραγούδια “Της εξορίας”, πήγε ο ίδιος στην εξορία», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις ανατιμήσεις και το κύμα αυξήσεων, κυρίως σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν με μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, που έχει χτυπηθεί ήδη από τις ανατιμήσεις αλλά και τις αντεργατικές παρεμβάσεις του προηγούμενου διαστήματος. Πρόσθεσε πως σε αυτή την κατέυθυνση πρέπει να αναπτυχθεί και ο αγώνας του εργατικού λαϊκού κινήματος με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, σημείωσε ότι το ΚΕ είναι υπέρ του μαζικού δωρεάν εμβολιασμού, αλλά αφού έχουν εξασφαλιστεί άλλες παράμετροι, ενώ τόνισε ότι σε καμία περίπτωση η υποχρεωτικότητα δεν θα πρέπει να οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...