Ο Μακρόν δεν αποκλείει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την κατάσταση στη Bucha της Ουκρανίας

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η Γαλλία θα συζητήσει με τους εταίρους της στην ΕΕ την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την κατάσταση στην ουκρανική πόλη Bucha και δεν αποκλείει περιορισμούς στις προμήθειες ρωσικού πετρελαίου και άνθρακα, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, σήμερα Δευτέρα.

«Αυτό που συνέβη στην Bucha απαιτεί την επιβολή μιας νέας σειράς κυρώσεων. Σχεδιάζουμε να συντονίσουμε τις προσπάθειες με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ιδιαίτερα με τη Γερμανία», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ετοιμότητα της ΕΕ να απορρίψει τις παραδόσεις πετρελαίου και άνθρακα από τη Ρωσία, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι «οι περιορισμοί σε αυτόν τον τομέα θα είναι ιδιαίτερα επώδυνοι». Ελπίζει ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί σε επίπεδο ΕΕ πολύ σύντομα. «Νομίζω ότι όσον αφορά το πετρέλαιο και τον άνθρακα μπορούμε να προχωρήσουμε και θα πρέπει να προχωρήσουμε όσον αφορά τις κυρώσεις», είπε ο Μακρόν. Στις 3 Απριλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αντέκρουσε τις κατηγορίες του καθεστώτος του Κιέβου για υποτιθέμενη σφαγή αμάχων στο Bucha. Το στρατιωτικό πρακτορείο ανέφερε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αποχώρησαν από την Bucha στις 30 Μαρτίου, ενώ «τα στοιχεία για τα εγκλήματα» προέκυψαν μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα, αφότου έφτασαν στην πόλη αξιωματικοί της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας. Το υπουργείο τόνισε ότι στις 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος της πόλης Ανατόλι Φεντορούκ επιβεβαίωσε σε τηλεσυζήτηση ότι δεν υπήρχαν ρωσικά στρατεύματα στην Bucha. Ωστόσο, δεν είπε λέξη για πολίτες που σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο δρόμο με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...