Ο Μπάιντεν υποστηρίζει την απόφαση της Ιαπωνίας να ενισχύσει την άμυνά της

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Φώτο Αρχείου / Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Τόκιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επαίνεσε την αποφασιστικότητα της Ιαπωνίας να ενισχύσει την άμυνά της, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δήλωση μετά τη συνάντηση του Αμερικανού ηγέτη με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα σήμερα Δευτέρα.

Στις συνομιλίες στο Τόκιο, ο Μπάιντεν επαίνεσε επίσης την ηγεσία του Κισίντα για τη στάση του στην κατάσταση στην Ουκρανία, συνεχίζει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο Μπάιντεν σημείωσε επίσης ότι μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

Τον Απρίλιο, το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο διπλασιασμού του αμυντικού προϋπολογισμού της χώρας στο 2% του ΑΕΠ.

Η Ιαπωνία έχει αυξήσει τα τελευταία χρόνια τις δαπάνες για την άμυνά της, προκαλώντας κριτική από τους γείτονές της. Η χώρα αύξησε τον αμυντικό της προϋπολογισμό κατά το τρέχον οικονομικό έτος, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022, κατά περίπου 50 δισεκατομμύρια γιεν από το προηγούμενο έτος σε ένα ιστορικό υψηλό 5,37 τρισεκατομμυρίων γιεν (41,9 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...