Ο Ν. Δένδιας στη Φ/Γ ΨΑΡΑ: «Ελευθερία» για τα συμφέροντα των εφοπλιστών – «Θάνατος» για τον λαό

Δένδιας Φρεγάτα ΨΑΡΑ
Πηγή: EUROKINISSI

Την Κυριακή 7 Ιούλη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρέθηκε στο Τσιμπουτί και μίλησε στη φρεγάτα «ΨΑΡΑ», που βρίσκεται στο «στόμα του λύκου», στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εφοπλιστών και των μεγάλων ομίλων διαμετακόμισης. 

Κατά τις δηλώσεις του στη φρεγάτα ο Ν. Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξέρω ότι σας στέλνουμε σε περιοχή κινδύνου. Ήδη απόψε θα συνοδεύσετε ένα πλοίο μέσα από την επικίνδυνη περιοχή. Όμως, πέρα από την περηφάνια που νιώθω βλέποντας την ελληνική σημαία να κυματίζει στον ιστό σας, καθώς πλέετε στην Ερυθρά Θάλασσα, θέλω να σας πω ότι η επιχείρηση είναι εξόχως σημαντική για τον κάθε Έλληνα πολίτη, για τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη. Αν διακοπεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας, οι αναταράξεις στις αγορές, η αύξηση του πληθωρισμού, η απώλεια θέσεων εργασίας θα επηρεάσει βαθιά την ελληνική κοινωνία, θα επηρεάσει βαθιά την ευρωπαϊκή κοινωνία. Είστε εδώ και υπερασπίζεστε τα συμφέροντα της καθεμιάς και του καθενός Έλληνα. Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά για αυτό το οποίο κάνετε. Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη και την περηφάνια της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού λαού και εύχομαι να σας υποδεχθώ ασφαλείς ξανά στη Σαλαμίνα μόλις επιστρέψετε».

Στα λεγόμενα του υπουργού Εξωτερικών υπάρχουν όλα τα επικίνδυνα, αλλά και ταυτόχρονα φαιδρά επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν την εμπλοκή της χώρας στους θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο όνομα του «κοινού εθνικού συμφέροντος». Η φρεγάτα «Ψαρά», που σε συνέχεια της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα με κόστος για τον ελληνικό λαό 500.000 ευρώ τη μέρα, δεν υπερασπίζεται, προφανώς, τον «Έλληνα πολίτη» από την ακρίβεια. Δεν εμπλέκεται σε πολεμικά επεισόδια για να διασφαλίσει θέσεις εργασίας, όπως προκλητικά δηλώνει ο υπουργός. Βρίσκεται, όντως, εκεί για την «ελευθερία της ναυσιπλοΐας» που μεταφράζεται στην «ελευθερία» των εφοπλιστών να συνεχίζουν να βγάζουν δισεκατομμύρια κέρδη (σε όλους τους τόνους άλλωστε οι δικοί τους εκπρόσωποι έχουν δηλώσει κατά καιρούς πως ο πόλεμος αποτελεί για τους εφοπλιστές ευκαιρία να αυγατίσουν τα κέρδη τους) αλλά και στον κίνδυνο για το προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που στέλνεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, για τον ίδιο τον ελληνικό λαό που μετατρέπεται σε στόχο πιθανών αντιποίνων από αντίπαλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. 

Ταυτόχρονα, ο Ν. Δένδιας παρέδωσε στον κυβερνήτη της φρεγάτας την ιστορική σημαία των Ψαρών που αναφέρει πάνω «Ελευθερία ή Θάνατος»! Μια κίνηση όντως «συμβολική» για τον κυνισμό και τη φαιδρότητα της πολιτικής που δεν διστάζει να ματώσει τον λαό, μεταφορικά και κυριολεκτικά, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων. 

Δείτε ακόμα...