Ο Νίκος Δένδιας συνόδευσε την Φρεγάτα «Ύδρα» στο «στόμα του λύκου»

EUROKINISSI

Με την συνοδεία του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δημήτριου Χούπη και του Αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Δημήτριου – Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ, απέπλευσε σήμερα το πρωί από το λιμάνι του Τζιμπουτί η Φρεγάτα «Ύδρα» και πλέον βρίσκεται ήδη στην περιοχή των επιχειρήσεων, όπου απο χθές ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο και μια γαλλική φρεγάτα βρέθηκαν στο στόχαστρο των Χούθι.

Ο Νίκος Δένδιας, και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ έφτασαν στο Τζιμπουτί με C-130, ενώ απο εκεί τους παρέλαβε το οργανικό ελικόπτερο της Φρεγάτας όπου και τους μετέφερε στο Πλοίο.

Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» βρισκόταν στο λιμάνι για ανεφοδιασμό και πλέον βρίσκεται ήδη στην περιοχή των επιχειρήσεων για την υλοποίηση των επικίνδυνων σχεδιασμών του ευρωατλαντικού άξονα, καθώς και για την προστασία συμφερόντων του κεφαλαίου, του εφοπλιστικού και ευρύτερα.

Στον ευρωατλαντικό καταμερισμό επί του εν λόγω πεδίου, η ελληνική φρεγάτα, θα συνοδεύει σκάφη εντός του θεάτρου επιχειρήσεων και θα διασφαλίζει «επίγνωση της κατάστασης» στη θάλασσα.

Σημειωτέον, η Ελλάδα παίζει κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση καθώς με βάση και τις προτάσεις που έκανε προηγουμένως η κυβέρνηση, το επιχειρησιακό στρατηγείο της «Aspides» είναι το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ/EU – OHQ), με έδρα την 1η Στρατιά στη Λάρισα και διοικητή εκεί τον υποναύαρχο Β. Γρυπάρη. Παίζει ρόλο διοικητή «εν όρμω», ενώ διοικητής επί του πεδίου («εν πλω») είναι σε αυτήν την πρώτη φάση της επιχείρησης Ιταλός υποναύαρχος.

Δείτε ακόμα...