Ο νόμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ «βάζει το πιστόλι στον κρόταφο» των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ναυπηγεία Ελευσίνας / EUROKONISSI

Το πρόβλημα για τους εργαζόμενους είναι ο ίδιος ο νόμος «εξυγίανσης» που ψήφισαν μαζί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο Γ. Γκιόκας ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν «με το πιστόλι στον κρόταφο» να υπογράψουν ένα έγγραφο για να πάρουν ένα μέρος των δεδουλευμένων τους, καθώς διαφορετικά, δεν θα έπαιρναν τίποτα, εκβιαζόμενοι έτσι, με βάση το νόμο που ψήφισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σημείωσε, ότι ενδεικτικό του κλίματος που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στα ναυπηγεία Ελευσίνας, είναι η πρόσφατη επίθεση και χειροδικία από ομάδα συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας σε βάρος του εργαζομένου στα ναυπηγεία και αναπληρωτή γραμματέα της ΓΣΕΕ.

Σχετικά με το νόμο, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι αυτό που προβλεπόταν είναι ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να παραιτηθούν από τα δεδουλευμένα τους μετά τις 30 Σεπτέμβρη του 2021, με την υπόσχεση ότι το πολύ – πολύ θα χάσουν 2-3 μήνες,. Όμως, μέχρι σήμερα έχουν περάσει 14 μήνες, μπορεί να περάσουν άλλοι τόσοι και δεν υπάρχει σαφή ημερομηνία καταβολής δεδουλευμένων. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για επαναπρόσληψη προσωπικού με τις υπάρχουσες σχέσεις εργασίας.

Αντικομμουνισμός και… συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Γεωργιάδη

Σε σφοδρό αντικομμουνισμό, αλλά και αθώωση της βίας κατά του συνδικαλιστή επιδόθηκε, σε μια παραληρηματικού τύπου παρέμβαση, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΓΣΕΕ, είπε ότι «υπάρχει και η ανθρώπινη διάσταση» και πώς «πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», επειδή είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο νόμο της κυβέρνησης!!!

Μπροστά στον αντικομμουνιστικό του …οίστρο, κατέφυγε στην χρυσαυγίτικης κοπής αθλιότητα ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ «κατέστρεψαν τη ναυπηγική βιομηχανία», προκειμένου να βγάλει λάδι τόσο το κυβερνητικό νομοσχέδιο όσο και την πολιτική που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και οδήγησε στην ιδιωτικοποίηση και την συρρίκνωση της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας. 

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί ένθερμα τον ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε και «έβαλε πλάτη» στο νόμο, μαζί με την κυβέρνηση, παραδεχόμενος επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρώτος μεσάζοντας της ΟΝΕΧ, στην οποία παρέδωσε τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου, εφαρμόζοντας μάλιστα πρώτος το «μοντέλο» που ακολουθεί τώρα η ΝΔ.

Παίρνοντας τον λόγο εκ νέου ο Γ. Γκιόκας, σημείωσε ότι καταλαβαίνει τον εκνευρισμό του υπουργού γιατί αυτή την περίοδο με την χρεοκοπία του «καλαθιού του νοικοκυριού» καταφεύγει σε τέτοια επιχειρήματα.

Όσο για το επιχείρημα της ευθύνης του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για την «καταστροφή της ναυπηγικής βιομηχανίας» θύμισε ότι αυτά τα έλεγαν ο Λαγός κι ο Παναγιώταρος όταν πήγαιναν κρυφά στο Πέραμα και μετά οργάνωναν επιχείρηση δολοφονίας ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Τέλος σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Γεωργιάδης, αλλά όσοι τον στήριξαν, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, και ενόψει της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...