Ο Πάιατ χειροκροτεί για τη συνεργασία ΗΠΑ και Ελλάδας στη Μεσόγειο και πέραν αυτής

Συνεκπαίδευση της Φρεγάτας "Ύδρα" με μονάδες των ΗΠΑ - Πολεμικό Ναυτικό
Συνεκπαίδευση της Φρεγάτας “Ύδρα” με μονάδες των ΗΠΑ / Πηγή: Eurokinissi

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η φρεγάτα ΥΔΡΑ που βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με περιπολικά των ΗΠΑ στη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου. Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι η άσκηση αυτή συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διασυμμαχικό πλαίσιο.

Οι ενέργειες αυτές επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά την επιθετικότητα της ελληνικής αστικής τάξης και με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Την ευκαιρία αυτή δεν άφησε να πάει χαμένη ο Πάιατ δηλώνοντας με προκλητικό τρόπο ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα δεν θα συνεργαστούν μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και πέραν αυτής.

Αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά αφού η Πολεμική Αεροπορία πήρε μέρες σε Νατοϊκή άσκηση στη Νορβηγία, στην Μαύρη Θάλασσα και πρόσφατα μαζί με την Τουρκία στη Νατοϊκή άσκηση στην Κατάνια της Ιταλίας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπολοίπων αστικών κομμάτων, για τις αποστολές ελληνικών δυνάμεων στο εξωτερικό, με την επίκληση σε πολλές περιπτώσεις των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Οι απόστρατοι που ακολουθούν ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, πρέπει να εγκαταλείψουν αυτά τα κόμματα που είναι συνυπεύθυνα με το κόμμα της ΝΔ για την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ τη μόνη συνεπή δύναμη που παλεύει για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για το κλείσιμο όλων των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας και της βάσης της Σούδας.

Είναι διδακτικό και διαχρονικό το σύνθημα που δεκαετίες διαλαλεί ο λαός μας: «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»

Ο ΜΑΡΚΟΝΗΣ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...