Ο Πούτιν δηλώνει ότι οι κυρώσεις θα ωφελήσουν μακροπρόθεσμα τη Ρωσία

Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη χώρα του, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι κυρώσεις μπορεί να ωφελήσουν τη Ρωσία.

«Δεν έχουμε κακές προθέσεις, δεν χρειάζεται να κλιμακώσουμε την κατάσταση, να επιβάλουμε περιορισμούς, εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του νέου ρωσικού φέρι μποτ «Ναύαρχος Ροκοσόφσκι», που κατασκευάστηκε από ρωσοτουρκική κοινοπραξία.

Πρόσθεσε πως «η άρνηση ξένων εταίρων να συμμετάσχουν σε κοινά έργα θα προκαλέσει κάποια ζημιά στη Ρωσία, αλλά, τελικά, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες και μάλιστα θα ωφεληθεί από αυτήν την κατάσταση». Ο Πούτιν είπε πως αν και το πλοίο είναι έργο διεθνούς συνεργασίας, σχεδιάστηκε από ένα ρωσικό γραφείο σχεδιασμού και βασίζεται σε ρωσικές καινοτόμες λύσεις. «Έχουμε δείξει πολλές φορές και είμαστε έτοιμοι να δείξουμε για άλλη μια φορά ότι αν κάποιος δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μας στο πλαίσιο κοινών έργων, θα προκαλέσει ζημιά στον εαυτό του και φυσικά θα κάνει ζημιά και σε εμάς. Θα πρέπει απλώς να αναβάλουμε μερικά έργα, να αποκτήσουμε πρόσθετη τεχνογνωσία, όπως το κάναμε σε μια ολόκληρη σειρά άλλων έργων, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορίας», είπε ο Πούτιν.

«Αλλά σε κάθε περίπτωση θα αντεπεξέλθουμε σε αυτά τα καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας και θα επωφεληθούμε ακόμη και από αυτή την κατάσταση στο τέλος, γιατί θα αποκτήσουμε πρόσθετη τεχνογνωσία», είπε ο πρόεδρος.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...