Ο Πούτιν είπε στον Σολτς ότι η Ουκρανία εμποδίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς συζήτησε για άλλη μια φορά την κατάσταση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πορείας των συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών Μόσχας και Κιέβου, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πούτιν είπε στον Γερμανό καγκελάριο ότι το Κίεβο και όχι η Μόσχα εμποδίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, απαντώντας έτσι εμμέσως στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρι Κουλέμπα, ο οποίος νωρίτερα σήμερα από τη Γερμανία- είπε στους δημοσιογράφους ότι η αίσθησή του είναι ότι η Ρωσία «δεν έχει την όρεξη, ούτε για συνομιλίες ειρήνης, ούτε για ασφάλεια».

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε λεπτομερώς τη λογική και τα κύρια καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονμπάς, μίλησε για τα μέτρα που λαμβάνονται για τη διασφάλιση της ασφάλειας των αμάχων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από το Αζοφστάλ και μίλησε για «συνεχιζόμενες κατάφωρες παραβιάσεις των κανόνων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από Ουκρανούς νεοναζί».

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η συζήτηση για τα παραπάνω θέματα θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια των επαφών μέσω διαφόρων διαύλων, καταλήγει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Πηγή: TASS

Δείτε ακόμα...