Ο Πούτιν για τον ρωσικό στόλο: «Είναι ικανός να καταστρέψει οποιονδήποτε στόχο»

Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας
Φώτο Αρχείου / Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας / Από παλιότερη επιθεώρηση Αρχηγού στο Ναύσταθμο της Σεβαστούπολης

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε χτες πως ο ρωσικός στόλος είναι ικανός να εντοπίσει και να καταστρέψει «οποιονδήποτε στόχο», με αφορμή μια μεγάλη ναυτική παρέλαση, στον ποταμό Νέβα στην οποία παρέστη στην Αγία Πετρούπολη.

«Σήμερα, ο ρωσικός στόλος έχει όλα όσα χρειάζονται για να υπερασπιστεί με αλάνθαστο τρόπο την πατρίδα και τα εθνικά συμφέροντά μας. Είμαστε ικανοί να εντοπίσουμε οποιονδήποτε εχθρικό στόχο κάτω από το νερό, στην επιφάνεια ή στον αέρα και του καταφέρουμε ένα θανατηφόρο πλήγμα, εφόσον καταστεί αναγκαίο», επισήμανε ο Πούτιν, σε μια ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία κέρδισε τη θέση της μεταξύ των «βασικών ναυτικών δυνάμεων παγκοσμίως» έχοντας αναπτύξει μια «ναυτική αεροπορία αποτελεσματική σε μικρές και μεγάλες αποστάσεις, αξιόπιστα παράκτια αμυντικά συστήματα και υπερηχητικά όπλα τελευταίας τεχνολογίας κι υψηλής ακρίβειας, που δεν έχουν ισοδύναμο στον κόσμο και που συνεχίζουν να βελτιώνονται συνεχώς και με επιτυχία».

Στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήθελε να στείλει ένα μήνυμα προς τους αντιπάλους του, με αφορμή και την πρόσφατη συγκέντρωση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...