Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία θα οριστεί στις 20 Σεπτεμβρίου

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει το όνομα του νέου πρεσβευτή του στη Ρωσία την ερχόμενη Τρίτη, δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι Dozhd, που μεταδόθηκε το Σάββατο.

Για πρώτη φορά μια γυναίκα θα διοριστεί σε αυτή τη θέση, πρόσθεσε.

Προς το παρόν, η θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Ρωσία είναι κενή, μετά την αποχώρηση του Τζον Σάλιβαν, 62 ετών, από τη Μόσχα. Διορίστηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Ρεπουμπλικανό, τον Δεκέμβριο του 2019.

Το CNN ανέφερε την Τετάρτη, επικαλούμενο πηγές, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να προτείνει τη σημερινή επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Αρμενία, Λιν Τρέισι, στη θέση του πρέσβη στη Ρωσία. Σύμφωνα με το κανάλι, η κυβέρνηση Μπάιντεν ελπίζει ότι η Γερουσία των ΗΠΑ θα εγκρίνει την υποψηφιότητα της Τρέισι και ότι σύντομα θα μπορέσει να αρχίσει να εργάζεται στη Μόσχα. Σημειώνεται ότι οι αρχές των ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει αντίστοιχο αίτημα προς έγκριση στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Τρέισι έχει ήδη εργαστεί στη Ρωσία, από το 2014-2017, όταν ήταν αναπληρώτρια του Τζον Τεφτ, τότε πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα. Εάν εγκριθεί, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα υπηρετήσει ως πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία. Η Τρέισι υπηρετεί στην Αρμενία από το 2019.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...