Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα…

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η εφημερίδα “Παραπολιτικά” δημοσίευσε το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022, άρθρο του Αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στα άλλα στο άρθρο του επικροτεί τα λόγια του Μητσοτάκη, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα βρίσκονται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και μάλιστα ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Το τι εννοούν όμως για το ποια πραγματικά είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας, μας διδάσκουν ιστορικά γεγονότα όπως:

Η ελληνική εκστρατεία στην Ουκρανία, με τη μεριά των ιμπεριαλιστών το 1919, που στρεφόταν ενάντια στην πρώτη χώρα στην οποία η εργατική τάξη με την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 κατέκτησε την εξουσία, όπως είναι γνωστό.

Ήταν η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην επέμβαση των ΗΠΑ στην Κορέα το 1950, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 157 Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικοί, που έγιναν βορά στα σχέδια των ιμπεριαλιστών μακελάρηδων.

Η εισβολή της Τουρκίας, με την ανοχή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και την κατάληψη του 40% των εδαφών της Κύπρου.

Η Μικρασιατική Καταστροφή όπου ήταν το αποτέλεσμα της συμμετοχής της άρχουσας τάξης της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Εγγύς Ανατολής. Στόχος της ήταν να προωθήσει μέσω αυτής της συμμετοχής στην πράξη τη θεωρία της «Μεγάλης Ιδέας», δηλαδή της προσάρτησης εδαφών στην Ελλάδα και έτσι να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των Ελλήνων κεφαλαιοκρατών, τα οποία διαπλέκονταν μ’ αυτά των τότε ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ιδιαίτερα της Αγγλίας.

Ο λαός μας έχει βγάλει συμπεράσματα για το ποια είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας. Είναι αυτή που παλεύει υπέρ των λαϊκών συμφερόντων ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου και την ανατροπή της.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ προωθεί ολοένα και περισσότερο τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, με την επέκταση των βάσεων και με την ολοένα και περισσότερο συμμετοχή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και όχι μόνο.

Τα άλλα κόμματα απέναντι στην επίθεση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. τη στάση κρατούν;

Ποια θέση παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο λαός μας δεν ξεχνάει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου με τις ΗΠΑ, ήταν αυτή που οδήγησε στην επέκταση και μονιμοποίηση των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων σε Σούδα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Στεφανοβίκειο.

Η χώρα μας, με ευθύνη και του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μετατραπεί σε μια απέραντη στρατιωτική βάση, μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται στρατιωτικές αποστολές, προωθούνται στρατιωτικές δυνάμεις προς την Ανατολική Ευρώπη, πραγματοποιούνται ασκήσεις τεράστιας κλίμακας και με σενάρια πολέμου, μεταφέρονται οπλικά συστήματα όλων των ειδών, στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τελικά όλα τα άλλα κόμματα πίνουν νερό στο όνομα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Μόνο με γερό ΚΚΕ μπορεί να υπάρξει λύση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Ο ΜΑΡΚΟΝΗΣ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...