Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υποδεχτεί τον Ιάπωνα πρωθυπουργό στην Ουάσιγκτον στις 13 Ιανουαρίου

Μπάιντεν Αθήνα
Φώτο αρχείου / Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στο Μέγαρο Μαξίμου / Πηγή: Eurokinissi

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα υποδεχθεί τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα στις 13 Ιανουαρίου για να συζητήσουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και τις πυρηνικές και πυραυλικές εξελίξεις της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό Kishida Fumio της Ιαπωνίας στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου για να εμβαθύνει περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ των κυβερνήσεων, των οικονομιών και του λαού μας. Κατά το παρελθόν έτος, οι δύο ηγέτες συνεργάστηκαν στενά για τον εκσυγχρονισμό της συμμαχίας ΗΠΑ-Ιαπωνίας, την επέκταση της συνεργασίας μας σε βασικά ζητήματα από την κλιματική αλλαγή έως τις κρίσιμες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του Quad, ενώ προωθούμε έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Μπάιντεν και Κισίντα θα συζητήσουν «μια σειρά περιφερειακών και παγκόσμιων θεμάτων», συμπεριλαμβανομένων των «παράνομων προγραμμάτων όπλων μαζικής καταστροφής και βαλλιστικών πυραύλων» της Βόρειας Κορέας, την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία και «τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα στενά της Ταϊβάν». «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα επαναλάβει την πλήρη υποστήριξή του στη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας που κυκλοφόρησε πρόσφατα, την προεδρία της στην G7 και τη θητεία της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...