Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νομοσχέδιο για απαγόρευση εισαγωγής ενέργειας από Ρωσία και Λευκορωσία

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νομοσχέδια, που ψηφίστηκαν από το Κογκρέσο νωρίτερα, για την αναστολή των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, καθώς και για την απαγόρευση εισαγωγής ενέργειας από τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου, ο Μπάιντεν υπέγραψε και τα δύο νομοσχέδια. Προηγουμένως, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να το κάνει.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, ο Μπάιντεν υπέγραψε την απαγόρευση εισαγωγής ενέργειας από τη Ρωσία. Το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο, μετατρέπει ουσιαστικά το προεδρικό διάταγμα σε νόμο.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης προηγουμένως την πρόθεση των συμμάχων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να σταματήσουν τις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, καθένα από αυτά τα κράτη σκοπεύει να λάβει μέτρα για να αφαιρέσει τη Ρωσία από το καθεστώς του πιο ευνοημένου κράτους. Στις ΗΠΑ, αυτό το καθεστώς μπορεί να αφαιρεθεί μόνο κατόπιν έγκρισης από τους γερουσιαστές.

Η αναστολή αυτού του καθεστώτος θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να ορίσουν υψηλότερους δασμούς για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία από ό,τι για όλα τα άλλα κράτη μέλη του ΠΟΕ. Αυτή η εξουσία θα παραμείνει σε ισχύ έως την 1η Ιανουαρίου 2024. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να αποκαταστήσει τις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, εάν αυτές οι χώρες σταματήσουν τις επιθετικές ενέργειες κατά της Ουκρανίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...