Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας αναφέρει στον Πούτιν την απελευθέρωση της Μαριούπολης

Σεργκέυ Σόϋκου Υπουργός Άμυνας Ρωσίας
Σεργκέυ Σοϊγκού, Υπουργός Άμυνας Ρωσίας

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) απελευθέρωσαν την πόλη της Μαριούπολης, ανέφερε σήμερα Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ απελευθέρωσαν τη Μαριούπολη», είπε χαρακτηριστικά ο Σόιγκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα υπόλοιπα μέλη των εθνικιστικών μονάδων έχουν καταφύγει στη βιομηχανική περιοχή του χαλυβουργείου Azovstal.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι το καθεστώς του Κιέβου είχε όντως ανακηρύξει τη Μαριούπολη προσωρινή πρωτεύουσα της περιοχής του Ντόνετσκ το 2014, μετατρέποντάς την σε βαριά οχυρωμένη περιοχή και καταφύγιο ριζοσπαστών εθνικιστών. Μεγάλη ποσότητα βαρέων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών Smerch και Uragan, συστημάτων βαρέως πυροβολικού και πυραυλικών συστημάτων Tochka-U, αναπτύχθηκαν στην πόλη. Το πυραυλικό σύστημα έχει βεληνεκές 120 χιλιομέτρων, ενώ η ρωσική πόλη Ταγκανρόγκ βρίσκεται 94 χιλιόμετρα από τη Μαριούπολη, σημείωσε ο Σόιγκου. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, αποθέματα τροφίμων και πυρομαχικών δημιουργήθηκαν στη Μαριούπολη ως μέρος της προετοιμασίας για παρατεταμένες μάχες. Οι κύριες εγκαταστάσεις υποδομής της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του θαλάσσιου λιμανιού, έχουν καταστραφεί.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...