Ο Στόλτενμεργκ σε Τουρκία σήμερα και Ελλάδα αύριο

ΓΓ ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ
Φώτο Αρχείου / Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11/7/2018 / Πηγή: Eurokinissi

Στο πλαίσιο των διαδικασιών ‘διαλόγου’ για την συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πρόκειται να βρεθεί αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στις 11:45 της Τρίτης έχει προγραμματισθεί κοινή συνέντευξη τύπου μαζί με τον πρωθυπουργό, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ.

Την ίδια μέρα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, φοιτητικοί σύλλογοι, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος καταγγέλλουν και καταδικάζουν την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα, την Τρίτη 6 Οκτώβρη και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 11 π.μ. στα Προπύλαια.

Θυμίζουμε, οτι σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επισκέπτεται την Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλους υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

ag

Δείτε ακόμα...